Постпред США в ООН: санкції проти РФ через час таки дадуть ефект

Читать на русском
Постійний представник США в ООН заявляє, що поки санкції проти Росії не принесли бажаного ефекту.

Постійний представник Сполучених штатів Америки в ООН Саманта Пауер заявила, що антиросійські санкції через час таки дадуть потрібний ефект.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Slon.

За її словами, серед міжнародної громадськості йде активна дискусія з приводу ефективності санкцій. Пауер заявила, що правляча верхівка Росії буде звинувачувати всіх у своїй кризі.

«Без сумніву режим на зразок путінського робитиме все, що в його силах, щоб звинуватити інші країни, особливо США і Захід, у створенні кризи в його країні. Він це робив до введення санкцій, він це робить після запровадження санкцій», – зазначила постпред США в ООН.

Саманта Пауер нагадала, що американські санкції проти ПАР і Ірану через час все-таки дали бажаний ефект. Також, певного успіху Захід і США досягли відносно Північної Кореї.

Західні банки не дозволили РФ обійти санкціїНайбільші інвестиційні банки, за рекомендацією влади США, відмовилися від придбання російських євробондів.

«Ми і міжнародна спільнота маємо зобов'язання розбиратися в ситуації, коли один режим відрізає собі території в дусі XIX століття. Це буквально частина іншої країни - і неважливо, яка передісторія. Міжнародна спільнота повинна підняти голову і зробити щось. Інакше пропадуть правила гри, які націлені на те, щоб зробити поведінку країн більш цивілізованою», – сказала вона.

Постпред США заявила, що дипломатичні методи не допомагають і у міжнародного суспільства є лише один дієвий метод – економічні санкції. Вона повідомила, що поєднання американських санкцій і низьких цін на нафту зробили значний вплив на російську економіку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: