Санкції проти РФ повинні тривати доки вона не відмовиться від окупації півострова — МЗС Литви

Читать на русском
Литва буде наполягати на продовження санкцій проти Російської Федерації до повної деокупації Крима.

Міністерство закордонних справ Литви заявило, що санкції проти Росії повинні тривати до повної деокупації півострова Крим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Ми ніколи не визнаємо незаконну окупацію і анексію Криму, що почалася два роки тому. Ми будемо наполягати, щоб санкції ЄС і міжнародні санкції проти РФ, пов'язані з окупацією півострова, тривали до тих пір, доки Росія не відмовиться від незаконно окупованої території», — йдеться у повідомленні.

Друга річниця окупації Криму: стан української армії перед анексією півострова«Слово і Діло» вирішило зобразити всю спецоперацію в цілому та реальний стан Збройних сил України.

Також, Литва дуже занепокоєна кількістю порушення прав людини в анексованому Криму. Особливо це стосується кримських татар, у яких проводить обшуки Федеральна служба безпеки Росії. Крім того, у Литві зазначили придушення роботи засобів масової інформації на півострові.

«Особливе занепокоєння викликає перетворення півострова в гігантську військову базу, тому що окупований Крим стає плацдармом для подальшої експансії РФ і осередком нестабільності в регіоні», — заявило відомство.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: