На демонтаж незаконних МАФів Київ витратив 6 млн гривень

Читать на русском
Київська влада витратила трохи менше половини із запланованих на демонтаж незаконних столичних МАФів грошей.

Керівник Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець заявив, що міська влада столиці витратила 6 мільйонів гривень на демонтаж незаконних МАФів у 2015 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

«Минулого року на демонтаж виділялось 14 мільйонів гривань. Ми витратили 6. Але коли ми будемо повертати МАФи власникам, то ці гроші повернуться назад у бюджет. Таким чином, вийде, що ми з бюджету жодної гривні не витратимо», — зазначив він.

Білоцерковець сказав, що комунальне підприємство «Київблагоустрій» бере кошти з бюджету задля демонтажу МАФів, а після їхнього повернення власникам гроші повертаються назад.

«Власники МАФів для того, щоб забрати свою споруду, повинні будуть сплатити штраф. У кожному випадку він різний і дорівнюватиме вартості робіт з демонтажу МАФа. Наприклад, в середньому демонтаж одного маленького кіоску обходиться у 3,9 тисячі гривень (без ПДФ – ред.), а демонтаж великої конструкції може сягати і 30-40 тисяч гривень», — заявив він.

Керівник Департаменту також зазначив, що власники МАФів вже хочуть їхнього повернення і стоять у черзі для оплати цього штрафу. «Але ми поки не вертаємо. І не вертатимемо, доки не приберемо усі незаконні МАФи у Києві. Коли цей процес демонтажу закінчиться, ми почнемо потрохи повертати кіоски власникам і відповідно повертати у бюджет гроші, які витрачались на демонтаж», — додав Білоцерковець.

За його словами, у минулому році власники уже сплатили близько 500 тисяч гривень штрафів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: