Гройсман обіцяє надіслати виборцям «листи правди» про відповідальність нардепів

Читать на русском
Кожен українець отримає листа, в якому будуть вказані показники роботи їхнього народного депутата, обіцяє спікер Верховної Ради Володимр Гройсман.
Володимир Гройсман

Спікер парламенту Володимир Гройсман зобов’язався знайти спосіб розіслати листи всім виборцям із показниками відвідуваності їхнього народного депутата.

Відповідну обіцянку голова Верховної Ради озвучив 25 лютого в ефірі каналу «112 Україна», інформує «Слово і Діло».

Коментуючи низьку відвідуваність нардепами засідань парламенту, Гройсман заявив, що обов’язково знайде спосіб розіслати листи виборцям всіх депутатів, де будуть вказані показниками їх відвідуваності.

«Як це зробити? Ми подумаємо. Але люди мають знати: якщо ми обрали депутата – чи він бере участь уроботі чи ні. Навіщо він тоді обирається?», – зазначив спікер. На уточнення, чи йдеться про так звані «листи ганьби», Гройсман відповів: «Це не листи ганьби, це листи правди».

Крім того, голова парламенту планує надіслати «персональні листи» з показниками реальної роботи нардепів по фракціям. «Що стосується фракцій, то ми підіб’ємо підсумки чергової сесії, виведемо всі відвідування, голосування та все інше. Це відповідальність перед тими людьми, хто їх (депутатів) обирав. І ми це покажемо. Іншого варіанту просто немає», – констатував Гройсман.

Спікер ВР також торкнувся теми скорочення кількості народних обранців у парламенті. За його словами, це питання конституційної реформи «й завжди буде дуже значущим». «Я вважаю, що оптимізувати кількість народних депутатів можливо, я думаю, що й багато хто з депутатів зі мною погодиться в цьому питанні», – резюмував голова парламенту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: