Байден вже вдруге за тиждень поспілкувався з Порошенком

Читать на русском
Віце-президент США Джозеф Байден провів розмову з Президентом і прем'єр-міністром України.

Під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко і віце-президент США Джозеф Байден скоординували спільні дії щодо подальшого тиску на Росію для того, щоб змусити РФ виконувати Мінські домовленості.

Це вже друга розмова Порошенка з американським політиком за останні два дні, повідомляє «Слово і Діло».

Однією з тем розмови також були другі роковини розстрілів українців на Майдані. Байден вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні і відзначив надзвичайну роль Революції Гідності в історії незалежної України.

Фактор Байдена: цілі та результати візитів віце-президента СШАНещодавно віце-президент США Джозеф Байден з офіційним візитом відвідав Україну. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати всі візити американського урядовця за останні 5 років, їх цілі та результати.

Віце-президент США зазначив, що уряду України «належить все ще багато роботи», а також закликав керівництво країни «об'єднатися і відновити довіру народу до сильної правлячої коаліції і реформ», з метою «активізувати зусилля України по боротьбі з корупцією, зміцнення системи правосуддя і верховенства права, а також виконання вимог Міжнародного валютного фонду».

Байден також подзвонив прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, в розмові з яким підняв аналогічні теми.

Нагадаємо, два дні тому під час телефонної розмови Порошенко розповів Байдену про погіршення ситуації на Донбасі, зокрема про збільшення кількості обстрілів з боку проросійських бойовиків. У свою чергу американський віце-президент засудив погіршення безпекової ситуації на Донбасі і запевнив у незмінності позиції Вашингтона щодо підтримки територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: