Що можуть запропонувати Україна і НАТО один одному?

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр оборони Степан Полторак та інші чиновники наголошують на вступі країни до НАТО. Нещодавно Глава держави заявив, що за 5 років Україна повністю реформує армію до стандартів Північноатлантичного альянсу.

«Слово і Діло» вирішило показати, що Україна може запропонувати НАТО, а своєю чергою НАТО – Україні.

Так, Україна може похвалитися досвідом своєї армії у гібридній війні з Російською Федерацією. Більше 50 тисяч військовослужбовців ЗСУ набули досвіду в зоні проведення АТО. Водночас за останні 24 роки більше 40 тисяч українських солдатів взяли участь у миротворчих місіях.

Серед всього іншого Україна може запропонувати НАТО антиросійську пропаганду, якою займаються Мінінформполітики, інформаційні центри, іноземні ЗМІ та антикризові центри. Також Україна має непогане геополітичне розташування, що може дозволити НАТО розмістити бази на її території.

Своєю чергою, НАТО може допомогти Україні у збереженні територіальної цілісності, підвищенні обороноздатності, запровадженні західних оборонних стандартів, а також гарантувати безпеку в разі вступу до Північноатлантичного альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: