НАТО переформатовується для кращого реагування на загрози від РФ

Читать на русском
За закритими дверима високопосадовці Північноатлантичного альянсу обговорювали зміни у роботі НАТО для швидкого реагування на зовнішні загрози.

Вчора в Брюсселі вища ланка НАТО та командири штабів країн-членів Альянсу шукали шляхи реформування для захисту від Росії та інших міжнародних загроз.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Ми будемо продовжувати працювати над питаннями готовності та можливостей реагування, які покращать наші військові сили, що будуть в змозі реагувати на всі виклики – від Арктики до Близького Сходу та Північної Африки», – заявив верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

За його словами, країни-члени НАТО не повинні забувати, для чого створений Альянс, та зробити все, щоб зовнішні загрози, які хочуть зруйнувати міжнародну безпеку, не досягли своєї мети.

Що можуть запропонувати Україна і НАТО один одному?Багато політиків обіцяли приєднання України до Північноатлантичного альянсу. Поступово Збройні сили країни переходять на стандарти НАТО, а також поглиблюють співпрацю із західними союзниками.

«Ми повинні залишатися зосередженими на нашій стратегічній меті – збереженні нашої системи безпеки від тих, хто хотів би розтрощити її», – наголосив Брідлав.

Своєю чергою, голова військового комітету НАТО генерал Петр Павел заявив, що зустріч була проведена для підготовки до майбутнього саміту Альянсу у Варшаві.

Нагадаємо, вчора, 21 січня, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що представники військово-оборонних відомств держав НАТО заявили про те, що вони готові нарощувати свою матеріальну допомогу українській армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: