Офіс Яценюка вирішив піти на конфлікт з АП – експерт

Читать на русском
Для активної політизації, а також для забезпечення громадського резонансу, команда Арсенія Яценюка прийняла рішення йти на конфлікт із Банковою.

Заява прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо винесення питання змін до Конституції на референдум - не більш ніж шантаж і тиск на ситуативних політичних союзників.

Про це у своєму Facebook повідомив політичний аналітик Павло Нусс, пише «Слово і Діло».

Він пояснив, що до таких методів команда Яценюка вдалася після того, як стало відомо про достатню кількість голосів у парламенті за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Навіщо Україні референдум про державний устрій і статус Донбасу?«Слово і Діло» спробувало розібратися, навіщо українцям референдум про державний устрій, який, згідно з соцопитуваннями, і так ніхто змінювати не хоче, а також про особливий статус Донбасу, який підтримує менше третини населення.

«Проведено низку політичних консультацій, результатом яких і стало забезпечення підтримки ініціативи за відставку Авакова. Сторони дійшли висновку, що переформатування урядового складу варто почати з ключових міністерств, у тому числі й у МВС», – стверджує Нусс.

За словами експерта, зараз варто очікувати активної фази критичних висловлювань Авакова щодо Мінського процесу, децентралізації, та зовнішньої політики Президента. «Все це робиться для забезпечення політичної ваги міністру та його політичній силі», - пояснив він.

В Адміністрації Президента вирішили не піддаватися на провокації команди Яценюка й продовжити конструктивний діалог із лідерами фракцій з метою збереження діяльності Верховної Ради більшості та недопущення початку політичної кризи та дестабілізації в країні, каже експерт.

«Висновок. «Референдум Яценюка» – інформаційна кампанія, яка не має перспективи на реалізацію за ініціативою заявника», – резюмував Нусс.

Нагадаємо, напередодні ввечері Арсеній Яценюк виступив із заявою, в якій закликав провести всеукраїнський референдум щодо внесення змін до Основного закону країни. Позицію прем'єра відразу підтримав глава МВС Арсен Аваков, уточнивши, що без проведення референдуму фракція «Народного фронту» не голосуватиме за конституційні зміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: