Аваков готовий віддати частину своїх повноважень – Яценюк

Читать на русском
На думку прем'єр-міністра, глава МВС може скласти з себе деякі функції, виконання яких тепер лежить на окремих новостворених структурах.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков віддасть частину своїх функціональних обов'язків відповідним правоохоронним структурам.

Про це на засіданні наради щодо антикорупційних розслідувань заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами голови уряду, це потрібно для того, щоб уникнути дублювання тих самих функцій різними правоохоронними структурами.

На війні з корупцією. В якому стані перебувають головні антикорупційні органи України?Питання подолання корупції стало основним не лише в контексті розвитку української економіки, але й, цілком можливо, в плані політичного майбутнього нашої країни. Не дарма ж зібраний напередодні Нового року Саакашвілі Антикорупційний форум у Києві викликав такий суспільний резонанс...

«Створено практично десяток різного роду органів. І, наскільки мені відомо, Арсене Борисовичу (Аваков – Ред.), ви готові відмовитися від частини функцій і передати функції, наприклад, із боротьби з економічною злочинністю в єдиний орган», – зазначив Яценюк.

На його думку, зараз необхідно провести ревізію функцій різних органів і служб, щоб уникнути їх повторення.

Нагадаємо, на початку січня Аваков закликав на певний період звільнити всіх суддів – для очищення судової системи, на що Верховний суд відповів закликом до міністрів займатися реформуванням виключно своїх сфер відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: