Європарламент дав «зелене світло» безвізовому режиму з Україною

Читать на русском
Європейський парламент позитивно оцінив зусилля України у виконанні плану дій із візової ліберізації з ЄС.

Європейський парламент закликав керівні інституції ЄС включити Україну до списку країн, які отримають безвізовий режим з Європою.

Про це йдеться в ухваленій сьогодні, 21 січня, резолюції ЄП, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Європарламент позитивно оцінює зусилля українського керівництва у виконанні плану дій із візової лібералізації та вітає з оприлюдненням позитивної остаточної доповіді щодо прогресу в імплементації цього плану», - йдеться в тексті документу.

Питання безвізового режиму з ЄС може вирішитися на початку весниЄврокомісар перед засіданням Ради ЄС у Брюсселі заявив, що питання безвізового режиму для України обговорять у першому кварталі 2016 року.

Європейські депутати сподіваються, що Україна виконає в першому кварталі 2016 року всі взяті на себе зобов’язання, зокрема щодо боротьби з корупцією. Відразу після цього Рада ЄС і країни-члени мають якнайшвидше продовжити законодавчу процедуру надання Україні та Грузії безвізового режиму.

Ухваленою резолюцією Європарламент також підтримав процес реформ в Україні, назвавши корупцію найбільшою перепоною для їх втілення. Європарламент також виступив за подальшу фінансову підтримку України з боку ЄС.

Крім того, євродепутати заявили про свою чітку позицію щодо перспектив України, Грузії та Молдови стати членами Євросоюзу. «Європарламент наголошує, що у відповідності до ст. 49 Угоди про ЄС, європейська держава може подати заявку на членство в ЄС, забезпечивши принципи демократії, повагу до фундаментальних свобод, прав людини та меншин, а також утвердивши верховенство права», - йдеться у тексті резолюції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: