Питання безвізового режиму з ЄС може вирішитися на початку весни

Читать на русском
Єврокомісар перед засіданням Ради ЄС у Брюсселі заявив, що питання безвізового режиму для України обговорять у першому кварталі 2016 року.

Єврокомісія в першому кварталі поточного року виступила з пропозицією до Ради ЄС запровадити безвізовий режим для України.

Про це заявив європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Хан, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодо України залишаються певні зобов'язання, взяті президентом і прем'єр-міністром, які повинні бути виконані. Але ми очікуємо, що дуже скоро буде звіт, ми отримаємо оцінку і в першому кварталі ми зможемо виступити з пропозицією про візову лібералізацію», – сказав він перед засіданням Ради ЄС у Брюсселі.

У грудні минулого року Європейська комісія схвалила позитивний звіт щодо виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

«На основі цієї оцінки та виконання зобов'язань, а також враховуючи результати постійного моніторингу та звітності, що здійснювалися з моменту запуску діалогу про лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС у жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконує всі критерії, встановлені в чотирьох блоках другого етапу Плану дій щодо лібералізації візового режиму», – йдеться у звіті Єврокомісії.

У документі йдеться про те, що Єврокомісія на початку 2016 року внесе законодавчу пропозицію щодо внесення змін до відповідного регулювання.

У тексті згадуються зобов'язання Києва, які ще мають бути виконані. Зокрема, йдеться про те, що Україна зобов'язується забезпечити повноцінну роботу в першому кварталі 2016 року Національного антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури, Нацагентства із запобігання корупції, внести зміни до законодавства в галузі управління активами, конфіскації та арешту майна. Київ також зобов'язується забезпечити в 2016 році фінансування новостворених органів у сфері боротьби з корупцією.

Нагадаємо, 18 грудня 2015 року Європейська комісія ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог плану дій щодо візової лібералізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: