Форум Саакашвілі: заявка на прем'єрство чи партійний проект? Експерт

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі проводить у Харкові вже третій антикорупційний форум. Нардеп Сергій Лещенко допускає створення партії на базі руху «За очищення» в разі проведення виборів. Сам же грузинський реформатор обіцяв не переходити до уряду та виключив можливість формування своєї політичної сили в Україні.

«За очищення» – це майбутній політичний проект і, ймовірно, з високими рейтингами.

Саакашвілі, заперечуючи можливість формування нової партії, досягає абсолютно зворотного результату. Складається враження, що формується партія. Причому класичними методами. Зараз об'їжджають області, але є інсайдерські дані про те, що вже створюються певні партійні осередки.

Це майбутній політичний проект і, скоріш за все, рейтинговий. Деякі політики вже приміряли на себе партію Саакашвілі й намагаються бути ближчими до її творця, щоб потім отримати преференції.

Боротьба з корупцією цього року буде другою темою після досягнення миру на Донбасі. Якщо відбудуться дострокові вибори, то проект вже буде готовий і зможе набрати достатньо багато голосів виборців.

Саакашвілі запевнив, що не буде переходити в урядСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Саакашвілі є доволі амбітною людиною. Не виключено, що йому цікавий сам процес боротьби з корупцією, тому що він людина дії. Але якщо його політична сила на гіпотетичних виборах набере високий відсоток, то чому б і не претендувати на прем'єрство?

Нагадаємо,влітку 2015 року голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі пообіцяв, що не буде працювати з людьми із заплямованою репутацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: