Чому Саакашвілі не вигідне прем'єрство? Експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Саакашвілі втрачає рейтинг у разі прем'єрства, а йому це не потрібно, тому що його амбіцій набагато вищі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що для «БПП» не є принциповим, хто буде новим прем'єром.

«Навряд чи Саакашвілі потрібне прем'єрство. Якщо зараз він стає прем'єром, він буде «весільним генералом». У нього немає парламенту, щоб проштовхувати свої будь-які, навіть найкращі закони. Парламент не дасть йому цього зробити», – аналізує Горбенко.

Навіщо Саакашвілі створює «Рух за очищення» та що буде далі? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо антикорупційного форуму, організованого Міхеілом Саакашвілі в Києві.

Як підкреслив експерт, у нас парламентсько-президентська республіка, про що часто забувають. Першим у виконавчій владі у нас є прем'єр-міністр.

«Те, що Порошенко сам по собі є досить авторитарним, щоб бути лідером. Неформально його вважають головою виконавчої влади, але Саакашвілі в цьому плані його може передавити. Якщо Яценюк все ж на других ролях, то Саакашвілі так не зможе. Але у Саакашвілі немає парламенту», – пояснює політолог.

Крім того, як зазначив він, Саакашвілі втратить рейтинг в такому разі, а йому це не потрібно, тому що його амбіції набагато вищі.

«Йому зараз потрібно робити яскраві події, але не дієві. Парламент і уряд будуть усіляко йому заважати. У нього є команда, фактичних ресурсів. Навіть є парламентарії – порядку 10 депутатів, але це нескінченно мало, щоб проштовхнути хоч якесь рішення», – розповідає експерт.

Саакашвілі запевнив, що не буде переходити в урядСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Як відомо, на другому антикорупційному форумі в Києві Саакашвілі оголосив про створення «Руху за очищення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: