У «БПП» повідомили, коли Україна ратифікує Римський статут

Читать на русском
Питання ратифікації Римського статуту буде винесене на розгляд Верховної Ради після новорічних свят.

Питання ратифікації Римського статуту буде винесене на розгляд Верховної Ради після новорічних свят.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Валерій Пацкан, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Ми неодмінно повинні ратифікувати Римський статут. Хто б не приходив до влади, він повинен розуміти, що за всі свої дії буде відповідати. Впевнений, що ратифікація статуту увійде в історію країни. І це питання буде винесене на розгляд парламенту після новорічних свят», – зазначив Пацкан.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк заявив про зобов'язання ратифікувати Римський статутСказано 22 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Політик пояснив, що досі депутати не розглянули його ратифікацію через те, що на цей момент є набагато важливіші питання, такі як Бюджет-2016, звіт Уряду та ухвалення Податкового кодексу.

«Це ті питання, які мають дати поштовх розвитку нашої держави, і вони сьогодні в порядку денному стоять у пріоритеті. Але якщо не будуть покарані ті, хто вчинив злочини на Майдані, розстрілював героїв Небесної Сотні, жодна чинна влада не матиме права на існування», – заявив Пацкан.

На його переконання, саме ратифікація Римського статуту дасть змогу згідно з міжнародним судочинством притягнути до кримінальної відповідальності найвищих посадовців, які стояли за злочинами на Майдані та віддавали накази про розстріл активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: