Кінець «прем'єра-камікадзе»: Яценюка повинен замінити іноземець

Читать на русском
Заступник голови фракції «Самопоміч» пояснив чому Арсеній Яценюк повинен піти з посади прем'єра і хто може замінити його.

Заступник голови фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв переконаний, що за час своєї роботи уряд Яценюка не показав успішних результатів і прем'єру зараз краще піти.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«У мене є цілих 2 кандидата. Ми зараз їх обговорюємо разом з фракцією «Самопоміч». Прем'єр-міністр повинен бути іноземцем. Враховуючи те, що українські політики або забруднені, або дуже недосвідчені», - вважає Соболєв.

На його погляд, необхідно повернутися до ідеї технократичного уряду і технократичного прем'єра.

Дно «камікадзе»: як змінювався рейтинг ЯценюкаУ зв’язку з черговою річницею Кабміну «Слово і Діло» вирішило показати, як змінювався рівень народної підтримки Арсенія Яценюка на посаді глави уряду.

Сам же Арсеній Яценюк раніше говорив, що фракція «Народного фронту» обов'язково прийме відповідні заходи, якщо на порядку денному стане питання про його відставку.

Однак, як вважає політолог Дмитро Кондратенко, відставка Яценюка дійсно є інтригою, але слід розуміти, що є ряд принципових факторів, які можуть вплинути на це.

«Відставка Яценюка може спровокувати те, що не буде достатньо голосів за зміни до Конституції, які внесуть на голосування, і, відповідно, ці зміни не пройдуть, що невигідно Президенту», - пояснив він.

Нагадаємо, Андрій Парубій заявив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк буде очолювати уряд як мінімум до весни наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: