Виступ Путіна довів, що він не знає, що далі робити з Донбасом – експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Щорічне звернення Путіна показало, з якою ненавистю він зараз ставиться до Туреччини, та засвідчило, що у Кремля немає стратегії для України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи щорічне послання президента РФ.

«На сьогоднішній день Росія опинилася в глухому куті щодо Криму, України. Якщо раніше були ідеологеми про «хунту», про незаконний уряд, нелегітимного президента, про «Новоросію», і все це упаковувалося в єдиний ідеологічний меседж, то на сьогоднішній день у РФ вже немає такого чіткого бачення того, як далі все розвивати, й російському президенту просто нічого було сказати про те, що буде далі», – аналізує Леонов.

Останні події в Криму, на його думку, показали, що Росії досить складно реагувати на виклики півострова та України, тим більше, що у РФ з'явився новий ворог – Туреччина, якій було приділено дуже багато уваги в посланні.

Від «гібридної війни» на Донбасі Путін перейшов до «гібридного миру» – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що бойовики перейшли до прямого штурму в зоні АТО, але Президент та представники ЄС переконують, що Україна на шляху до миру та затишшя.

«Є один дуже небезпечний момент у політиці РФ, який ознаменував 2015 рік. Якщо раніше була стратегія щодо ЄС, до України, й можна було щось прогнозувати, то зараз Росія перейшла до рефлексії просто на якісь зовнішні подразники, і де буде вибух наступного разу, якою буде реакція Кремля, припустити вже неможливо», – міркує політолог.

Експерт переконаний, що вибух ненависті до Туреччини якраз говорить про те, що у Кремля взагалі немає стратегії.

«Але не можна вважати, що українське питання зникло з порядку денного. Завтра може відбутися що завгодно й Кремль з тією ж люттю переключиться на Україну», – резюмував Олександр Леонов.

Відзначимо, що в своєму посланні президент РФ наполягав, що Росія веде відкриту та впевнену боротьбу з міжнародним тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: