Як інцидент зі збитим літаком вплине на відносини Росії і Туреччини? Експерт

Читать на русском
Олег Волошинполітолог - міжнародник

Навіть конфліктні та скандальні ситуації відходять на другий план, якщо країни пов'язують стратегічні питання.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт-міжнародник Олег Волошин, аналізуючи інформацію про те, що поблизу кордону із Сирією турецькі військові літаки збили російський бомбардувальник.

«Звичайно, буде серйозне загострення, але, з іншого боку, слід розуміти, що стратегічно Туреччині потрібна Росія, а Росія потрібна Туреччині. Так, бувають такі події, резонансні, проблемні, навіть скандальні, але якщо вони не вкладаються навіть у загальну логіку, базові інтереси держав, то в такому разі все сходить нанівець», – розповідає експерт.

Порушуючи повітряний простір Туреччини, РФ наражає себе на конфлікт із НАТО – ЛінкявічюсОскільки Туреччина є членом НАТО, Росія, порушуючи її повітряний простір, «грає з вогнем».

За його словами, цю подію можна було передбачити, оскільки вже були подібні інциденти й Туреччина попереджала про наслідки.

«Але головне, що сьогодні йде очевидне зближення РФ із Заходом, а Туреччина залежить від позицій Заходу з багатьох питань. Навряд чи Анкара загострюватиме цю ситуацію. В даному разі буде зроблено все, щоб мінімізувати конфлікт з обох сторін», – вважає Олег Волошин.

Нагадаємо, що протягом одного тижня російська авіація двічі порушила повітряний простір Туреччини. Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що його країна має намір збивати літаки, які порушують її повітряний простір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: