Пивоварський натякнув, що хороших доріг в Україні чекати не варто

Читать на русском
Відновлення всього дорожнього покриття обійдеться Україні мінімум у 500 мільярдів гривень.
Андрій ПивоварськийФото: Фокус

Відновлення всього дорожнього покриття коштуватиме Україні мінімум у 500 мільярдів гривень.

Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, щоб реанімувати дороги державного значення, потрібно буде щорічно витрачати на їх ремонт та обслуговування 40-50 млрд грн. Дороги місцевого значення обійдуться в 50 мільярдів гривень.

Пивоварський сподівається, що Верховна Рада підтримає закон, який розділить українські дороги, залишивши 49 тисяч кілометрів доріг державного значення, а решту - зробить дорогами місцевого значення.

Рейтинг областей України з найгіршими дорогами«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, як змінився стан доріг у регіонах України за останні місяці.

За його словами, це не означає, що таким чином Міністерство «скидає з себе баласт». «Баласт ми не скидаємо. Ми передаємо їх разом з грошима і облдорами, тобто технікою, яка необхідна для обслуговування доріг», - уточнив міністр.

Пивоварський також підкреслив, що у процесі децентралізації місцеві чиновники отримують набагато більше грошей, ніж отримували раніше. «Цього року вони отримали стільки грошей, що навіть не знають, що зробити з цим», - резюмував глава Мінінфраструктури.

Після передачі облавтодорів на місцевий рівень, система «Укравтодору» працюватиме інакше. Нагадаємо, 8 липня Кабінет міністрів України постановив ліквідувати «Автомобільні дороги України», оскільки ця компанія заважає запланованій передачі обласних автодорів на місцевий рівень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: