Перші результати роботи НАБУ з'являться не раніше, ніж за рік – Чумак

Читать на русском
Національному антикорупційному бюро на розслідування складних справ може знадобитися від 6 місяців до року.
Віктор Чумак

Національному антикорупційному бюро на розслідування складних справ може знадобитися від 6 місяців до року.

Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань запобігання та боротьби з корупцією Віктор Чумак, передає «Слово і Діло».

«Говорити, що 1 грудня ми прокинемося і все запрацює – непрофесійно. Я очікую перших результатів роботи цих органів не раніше другої половини 2016 року», – сказав Чумак.

За словами заступника голови комітету, щоб розслідувати справу Мосійчука або Лукаш, потрібно мінімум три місяці.

«На розслідування складних справ знадобиться від 6 місяців до року. Мінімальний термін розслідування, як того вимагає КПК, складає три місяці», – уточнив Віктор Чумак.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що Антикорупційне бюро почне розслідування з жовтня 2015 рокуСказано 16 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нардеп заявив, що в НАБУ буде не більше двох-трьох обвинувальних вироків. «Масових не буде. І розстрілів масових не буде, і посадок масових не буде – це точно. Але якщо перші розслідування щодо топ-політиків будуть неупередженими й чесними, ми з вами все це відразу відчуємо», – підсумував він.

Нагадаємо, раніше заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава заявив, що кожен детектив пройде через детектор брехні, але результати матимуть рекомендаційний характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: