У «БПП» пояснили ризики дострокових парламентських виборів

Читать на русском
Результати місцевих виборів дали чітку картину того, що дострокові вибори до Верховної Ради лише погіршать ситуацію в парламенті.
Вадим ДенисенкоФото: Радіо Свобода

Результати місцевих виборів дали чітку картину того, що дострокові вибори до Верховної Ради лише погіршать ситуацію в парламенті.

Про це заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

Політик пояснив, що у разі проведення дострокових виборів ВР, консолідувати більшість у новому парламенті буде неможливо.

«Я дуже сподіваюся, що жодних дострокових парламентських виборів не буде і не буде їх з однієї причини – тому що коли ми говоримо про дострокові вибори, нічого страшного у цьому немає, але ми повинні дати відповідь на одне єдине питання: чи буде в новому парламенті створена нова демократична коаліція та чи буде вона робочою?», – зазначив Денисенко.

Доля коаліції: варіанти розвитку подій у парламентській більшостіЧи зможе Україна уникнути чергового парламентського скандалу, який із високою вірогідністю призведе до розпуску Верховної Ради і ще одних перевиборів?

Якщо ж результати місцевих виборів перенести на пропорційну систему, то існує велика вірогідність того, що розстановка політичних сил у парламенті зміниться й утвориться набагато складніша коаліція, ніж зараз. «І цю коаліція, яку зараз дуже важко консолідувати, в наступному парламенті консолідувати буде неможливо», – переконаний народний депутат.

Раніше заступник голови фракції «БПП» Микола Томенко повідомив, що дострокові вибори до Верховної Ради обов'язково відбудуться, але тільки не в 2016 році. Про необхідність переформатування парламентської коаліції заявляв і голова Одеської ОДА Михеіл Саакашвілі. Водночас спікер ВР Володимир Гройсман наголосив, що дострокові парламентські вибори можуть викликати загострення та дестабілізацію ситуації в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: