За яких умов Береза може перемогти Кличка в другому турі? Експерт

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Докорінно ситуацію може змінити лише явка виборців.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Василь Мокан, аналізуючи попередні результати місцевих виборів та ймовірність перемоги Берези в другому турі.

«Дуже багато говорилося про дебати між Березою та Кличком, але навіть якби вони відбулися, навряд чи надали б якусь перевагу опоненту Кличка. Від другого туру вже не варто очікувати жодних сенсацій. Розрив після першого туру був майже вп'ятеро. Навряд чи за рахунок технологій, реклами, будь-яких інших інструментів Березі вдасться надолужити те відставання, яке він має», – аналізує експерт.

Проте, за словами політолога, є один дуже важливий момент, який може змінити ситуацію, – явка виборців.

Smart-аналіз програм кандидатів у мери Києва: Віталій КличкоСистема народного контролю «Слово і Діло» провела аналіз кількісних та якісних показників передвиборчої програми фіналіста другого туру виборів мера Києва Віталія Кличка.

«Хто краще мобілізує своїх виборців, той і здобуде кращий результат. Зараз обома штабами ведеться робота з мобілізації своїх прихильників, і загрозою для Кличка є те, що багато виборців керуються думкою про те, що не потрібно йти на вибори, там уже все вирішено, Кличко виграє», – наголосив Мокан.

«На цих сподіваннях може зіграти штаб Берези, який свого виборця приведе, в той час як прихильники Кличка можуть масово проігнорувати вибори з розрахунку на те, що він і так переможе», – підкреслив він.

Резюмуючи, Василь Мокан зазначив, що головне завдання на ці кілька днів – мобілізувати своїх прихильників та привести їх на виборчі дільниці.

Як відомо, за підсумками першого туру виборів столичного міського голови найбільшу кількість голосів отримали чинний мер Віталій Кличко та лідер «Партії рішучих громадян» Борислав Береза.

Нагадаємо, що другий тур виборів мера Києва відбудеться 15 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: