СБУ: в адміністрації Кіхтенка крали гроші, виділені на оборону Маріуполя

Читать на русском
Служба безпеки України виявила корупційну схему, згідно з якою один із колишніх високопосадовців  Донецької військово-цивільної адміністрації тиснув на керівництво місцевих державних підприємств, вимагаючи гроші нібито на будівництво оборонних споруд навколо Маріуполя.

Служба безпеки України виявила корупційну схему, згідно з якою один із колишніх високопосадовців Донецької військово-цивільної адміністрації тиснув на керівництво місцевих державних підприємств, вимагаючи гроші нібито на будівництво оборонних споруд навколо Маріуполя.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Таким чином на рахунки підставної фірми, яка не має жодного стосунку до будівництва фортифікаційних споруд, від державних підприємств мали бути перераховані близько 1,5 млн грн.

«Завдяки оперативному втручанню співробітників спецслужби більшу частину платежів вдалося скасувати. Решта суми – блокована на рахунках «підприємців», – відрапортували в СБУ.

У спецслужбі відзначають, що вказаний чиновник був звільнений з військово-цивільної адміністрації в червні цього року – якраз тоді, коли був знятий з посади керівника області Олександр Кіхтенко.

До слова, сама обласна військово-цивільна адміністрація не впоралася з поставленим екс-губернатором завданням вчасно побудувати всі закріплені за нею оборонні споруди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: