Путін приготував новий варіант геноциду для кримських татар – Чубаров

Читать на русском

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що кримськотатарський народ перебуває в умовах нового геноциду, який влаштував Кремль.

1 серпня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, виступаючи перед учасниками II Всесвітнього конгресу кримських татар в Анкарі (Туреччина), заявив, що кримські татари змушені переживати новий варіант геноциду, виконавцем якого є путінська Росія.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду.

«Незважаючи на це, кримські татари не залишають ідеї свободи... Ми ніколи не відходили від принципів, і не маємо наміру дозволяти іншим зазіхати на наші права та свободи на нашій історичній батьківщині в Криму», – повідомив Чубаров.

За його словами, спроби знищити кримських татар призвели до того, що представники народу тепер живуть по всьому світу.

«Сьогодні тут проходить історична зустріч кримських татар, яких доля розділила і розкидала по всіх частинах світу. Де б вони не знаходилися, скрізь залишаються єдиними», – зазначив голова Меджлісу.

Він також підкреслив, що на конгресі зібралися 430 делегатів з 200 організацій, і що рішення другого засідання Всесвітнього конгресу кримських татар «забезпечать визнання як міжнародної юридичної особи».

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко планує розробку «дорожньої карти» щодо надання Криму статусу національно-територіальної автономії у складі України.

Відзначимо, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що боротиметься за права кримськотатарського народу, його національні та політичні свободи. Трохи пізніше, 5 червня 2015 року, Глава держави заявив, що найближчим часом буде презентовано стратегію дій щодо Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: