Чубаров про блокаду Криму: спочатку ми заблокуємо дороги, а потім дійдемо до електрики

Читать на русском
Глава Меджлісу кримськотатарського народу і народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Рефат Чубаров заявив про те, що кримські татари готові до повної блокади Криму.
Фото: Крим. Реалії

Голова Меджлісу кримськотатарського народу і народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Рефат Чубаров заявив про те, що кримські татари готові до повної блокади Криму.

Про це він сказав у інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Ми почнемо з блокади доріг, а потім дійдемо й до електрики. Українці повинні знати про те, що аморально торгувати з тими, хто вбиває людей, тримає суспільство в страху», – зазначив Чубаров.

За словами нардепа, блокада є дієвим інструментом проти окупації Криму Росією, бо чинна «влада» півострова не зможе вижити без поставок харчування та інших ресурсів, наприклад – електрики.

«РФ доведеться витрачати додаткові ресурси для того, щоб віднаходити можливості для постачання, в першу чергу, продуктів харчування та інших необхідних матеріалів власне зі свого материка. Це додаткові витрати, а це теж одна з форм тиску на Росію», – заявив голова Меджлісу.

Також Чубаров розповів про п'ять вимог кримських татар до російської сторони. Однією з них є звільнення політв'язнів – як кримських татар, так і українців (Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Костенка). Крім того, кримські татари вимагають усунення незаконних перешкод для роботи кримськотатарських і українських ЗМІ на півострові та безперешкодного допуску в автономну республіку іноземних журналістів та міжнародних спостерігачів з прав людини.

Важливою вимогою татар є припинення кримінального та адміністративного переслідування кримських татар та інших громадян України в Криму. І, нарешті, остання вимога – зняття заборони на в'їзд до Криму лідерам кримських татар Мустафи Джемілєва і Рефата Чубарова, а також активістам національного руху Ісмету Юкселю та Сінаверу Кадирову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: