Кремль в українській політиці зробив ставку на праворадикалів – експерт

Читать на русском
Дмитро Ярош

«Правий сектор» намагається показати, що влада карає патріотів, у той час як колишні «регіонали» ходять на волі.

Про це у коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олег Лісний, аналізуючи заяву лідера «ПС» Дмитра Яроша, який закликав українців готуватися до акцій непокори.

«Праві радикали зараз активізувалися, що ми можемо спостерігати не тільки по «ПС», а й по ВО «Свобода». У них один з моментів це вибори, але оскільки «ПС» не братиме участі у місцевих виборах, їх об'єднує інша мета – розхитування ситуації на догоду нашому заклятому ворогові – Кремлю, який, у більшості своїй, робить ставки на праворадикалів. Тому останні дії «Свободи» і «ПС» (усвідомлюють це чи не усвідомлюють лідери цих політичних сил) відмінно вписуються в кремлівський сценарій – розхитування ситуації зсередини, використовуючи праворадикальні сили», – розповідає експерт.

20 батальйонів Яроша: з кого складається «Правий сектор»«Правий сектор», що вже тиждень не сходить з перших шпальт вітчизняної преси, схоже, перетворився зі «страшилки» російської пропаганди на реальну проблему для влади та правоохоронних органів в Україні.

Зрозуміло, що є і об'єктивні причини для невдоволення народу, але, на думку політолога, на сьогодні більшість населення не готове до активних дій. А «ПС» намагається «підняти градус обурення», показуючи населенню, що влада карає патріотів, а «регіонали» ходять на волі.

«Враховуючи те, як розвиваються події останнім часом, ці акції «ПС» будуть нечисленні, але вони будуть постійно, а їх кількість буде зростати вже до середини осені», – припускає Олег Лісний.

Нагадаємо, раніше Дмитро Ярош пообіцяв, що Національно-визвольний рух «ПС» ініціює проведення всеукраїнського референдуму з наступних питань: вираз народної недовіри до уряду і Президента; визнання факту війни, а не «антитерористичної операції»; повна блокада окупованих територій; легалізація ДУК та інших добровольчих підрозділів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: