Шляхів вирішення конфлікту з «Правим сектором» у Порошенка майже немає – експерт

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

«Правий сектор» може сформувати паралельний пласт реальності в Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи проведення народного віче на Майдані Незалежності під гаслом «Геть владу зрадників!» за ініціативи «Правого сектору».

«Правий сектор» хоче продемонструвати владі власні м'язи. Не варто очікувати, що буде дуже багато людей. Також навряд чи будуть якісь порушення закону, але на цьому мітингу можуть відбутися певні провокації. Крім того, на віче можуть закладатись основи виборчої компанії «Правого сектору», того бачення розвитку держави, який вони мають. Насправді, за низького рівня довіри до влади, «ПС» здатний сформувати паралельні державні інституції, своє політичне крило – депутати партії «Укроп» та деякі з «Радикальної партії», військовий блок – добровольчі батальйони, своє суспільство – волонтерський рух», – аналізує ескперт.

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо організації народного віче на Майдані Незалежності під гаслом «Геть владу зрадників!» за ініціативи «Правого сектору».

За його словами, «Правий сектор» може сформувати паралельний пласт реальності в українському суспільстві. В будь-якому разі, цей конфлікт завдав серйозної шкоди Президенту в багатьох аспектах.

«Це певним чином антипатріотизація, тому що Президент, конфліктуючи з «ПС», втрачає в очах українців образ патріота. Це певна деморалізація та погіршення стосунків із західними партнерами. Конфлікт з правими силами серйозно б'є по Президенту й шляхів його вирішення у Порошенка майже немає», – вважає політолог.

Зазначимо, що народний депутат України, лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош пообіцяв, що політична партія «Правий сектор» братиме участь в місцевих виборах, але при цьому, як він повідомив згодом, з іншими політичними силами об'єднуватись не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: