У Мін'юсті хочуть централізовано керувати злочинними активами

Читать на русском
В Міністерстві юстиції України планують створити агенцію з пошуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.
Наталя СевостьяноваФото: 24tv.ua

Міністерство юстиції України планує створити агенцію з пошуку та управління активами, отриманими внаслідок корупційних та інших злочинів.

Законопроект під відповідний орган 19 серпня презентували представники Мін'юсту, Генпрокуратури й Центру протидії корупції, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, перший заступник міністра юстиції Наталя Севостьянова заявила, що передбачена законопроектом агенція буде «центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом та широкими повноваженнями. В ній працюватимуть щонайбільше 100 осіб».

Антикорупційне бюро отримало доступ до баз Мін'юстуСлідчі та детективи НАБ та МВС України отримають повноцінний доступ до реєстрів Міністерства юстиції.

Серед обов'язків даного органу – пошук, управління та повернення коштів і майна, на яке накладено арешт у кримінальних провадженнях.

Севостьянова також розповіла, що голову агентства призначатимуть за результатами конкурсу, конкурсна комісія складатиметься з 8 осіб, подання на призначення голови робитиме прем'єр-міністр. Також, як зазначається, агентство буде самоокупним.

Нагадаємо, як стало відомо 17 серпня, уже наступного тижня в Національному антикорупційному бюро планують оголосити остаточний список детективів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: