Антикорупційне бюро отримало доступ до баз Мін'юсту

Читать на русском
Слідчі та детективи НАБ та МВС України отримають повноцінний доступ до реєстрів Міністерства юстиції.

Слідчі та детективи Національного антикорупційного бюро та Міністерства внутрішніх справ України отримають повноцінний доступ до реєстрів Міністерства юстиції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні разом з керівниками МВС та НАБУ ми підписали Меморандум, який забезпечить повноцінний доступ до реєстрів Мін’юсту слідчим та детективам цих органів», – написав Петренко.

Суддями-корупціонерами буде займатися спеціальний відділ НАБУДиректор НАБУ Артем Ситник розповів про те, що в Бюро може бути створено спеціальний відділ детективів з корупції в судовій владі.

За його словами, завдяки цьому меморандуму співробітники НАБУ та МВС отримають всю інформацію про родинні зв'язки будь-якого високопоставленого чиновника або співробітника правоохоронних органів, про стан його майна, а також про незаконне збагачення, яке здійснювалося чиновником через своїх родичів або підставних осіб.

Петренко уточнив, що дана процедура займатиме всього декілька хвилин за комп'ютером, без якихось запитів і бюрократичних схем. Також завдяки цьому реєстру детективи і слідчі зможуть заарештувати майно та рахунки чиновника-корупціонера на 48 годин навіть без дозволу суду, і це теж не займе більше кількох хвилин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: