Гройсман показав перші результати бюджетної децентралізації

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман стверджує, що за півроку бюджетної децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 37%.

Внаслідок бюджетної децентралізації за перші 6 місяців 2015 року доходи місцевих бюджетів зросли на 37%.

Таку статистику навів голова Верховної Ради Володимир Гройсман, інформує «Слово і Діло» з посиланням на сторінку політика в Facebook.

«За перше півріччя 2015 року бюджетна децентралізація збільшила доходи місцевих бюджетів на 37%. Нагадаю, внаслідок змін, які Верховна Рада внесла до Податкового та Бюджетного кодексів, джерела наповнення місцевих бюджетів було суттєво розширено. Так, тепер місцева влада збирає 100% плати за надання адмінпослуг, 100% державного мита, 10% податку на прибуток підприємств, збори з роздрібного продажу підакцизних товарів та інше», – зазначив Гройсман.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман стверджує, що за півроку бюджетної децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 37%.
Інфографіка: http://constitution.gov.ua

За даними спікера, за перше півріччя 2015 року доходи до загального фонду місцевих бюджетів склали близько 44,6 млн грн – це приблизно 60,7% від річного обсягу надходжень, затвердженого місцевими радами. Цільове призначення цих коштів, за словами спікера парламенту, мають визначати місцеві громади: благоустрій, ремонт доріг, навчальних закладів тощо.

Темпи росту бюджетних доходів від плати за землю, які у ВР оцінили як «вище середнього» демонструють 15 регіонів України. Лідером за цим показником є Чернігівщина, на другому місці – Львівщина. Цікаво, що до списку прогресуючих регіонів не входить Київ. Найбільш відсталими областями в цьому питанні природно виявилися Луганська та Донецька області. Так само найнижчі у цих областях показники росту доходів від ПДФО. А от лідером за цим показником стала Львівщина.

Щоправда, в регіонах до такої статистики ставляться скептично: де-факто зростання доходів швидше номінальне, оскільки зріс прожитковий мінімум, а значна частка цих надходжень іде на покриття індексації виплат бюджетникам, констатують представники місцевих громад.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: