У ДФС придумали, як змусити бізнес відмовитися від зарплат у конвертах

Читать на русском
В Державній фіскальній службі України пропонують зробити роботу конвертаційних центрів надто ризикованою та дорогою, аби змусити бізнес платити податки «по-білому».
Фото: 112.ua

У Державній фіскальній службі вважають, що в якості основного методу боротьби з підпільними конвертаційними центрами необхідно зробити їхню роботу максимально небезпечною й дорогою.

Це, на думку першого заступника голова Державної фіскальної служби України Сергія Білана, має примусити бізнес припинити виплачувати зарплати в конвертах, заявив чиновник в інтерв'ю виданню «Фокус», передає «Слово і Діло».

«Якщо ставка за їхні послуги зросте хоча б до 25%, багато підприємців замисляться, чи варто їм влазити в такі дорогі тіньові схеми», – зазначив він.

Чиновник також визнає, що рівень податкового навантаження в Україні і справді занадто високий: офіційне оподаткування бізнесу становить близько 40%, у той час як підпільні «мінімізатори» беруть за свої послуги лише 11%.

Нагадаємо, що наразі Міністерство фінансів готує до впровадження податкову реформу, що, за словами Наталії Яресько, має значно спростити роботу бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: