Без зволікань. Саакашвілі – офіційно губернатор Одеської області

Читать на русском
Президент призначив свого колишнього радника та екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації.

Президент України Петро Порошенко призначив свого радника та колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації.

Для представлення нового керівника області Президент особисто прибув до Одеси, інформує «Слово і Діло».

«Програма деолігархізації буде втілюватися в життя. Не буде в нас приватних армій, які марширують містами зі зброєю. Не буде проплачених псевдошахтарських мітингів, не буде привласненого державного майна, яке має працювати на державу… Таке завдання я ставлю для новопризначеного голови одеської обласної адміністрації, друга України… Ім’я цієї людини – Михеїл Саакашвілі», – сказав Президент.

Саакашвілі змінив на цій посаді Ігоря Палицю, що керував областю з 6 травня 2014 року. Про наміри глави держави здійснити це призначення стало відомо вчора, 29 травня, після чергового скандалу довкола зібрання акціонерів «Укрнафти». Спеціально для цього вже вчора Порошенко надав Саакашвілі українське громадянство, а сьогодні особисто прибув до Одеси, щоб представити його в якості нового губернатора.

Кадрове рішення Президента одразу викликало неоднозначну реакцію суспільства. На думку нардепа від «БПП» Сергія Лещенка, яку підтримують більшість політологів, такий крок необхідний для того, щоб зменшити вплив на регіон бізнесмена Ігоря Коломойського та позбавити його контролю над його ключовими нафтовими бізнес-активами. Його колега і однопартієць Єгор Фірсов припустив, що таким чином Президент готує ґрунт для призначення Саакашвілі прем’єр-міністром країни. А політолог Тарас Березовець переконаний, що, оскільки вплив Коломойського в Одесі все ще сильний, новому губернатору все одно доведеться сідати за стіл переговорів із колишнім головою Дніпропетровщини.

Президент Петро Порошенко подякував Ігорю Палиці за боротьбу за проукраїнську позицію Одеси. Під час роботи на чолі Одеської ОДА попередник Саакашвілі запам’ятався намаганнями владнати суспільно-політичну ситуацію в області, а також «війною» із екс-нардепом та колишнім головою ЦВК Сергієм Ківаловим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: