Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Василенко у передвиборчій програмі пообіцяла, що суддів до Вищої ради правосуддя допомагатимуть обирати міжнародні експерти

14 червня 2019 року на сайті "Голосу" була опублікована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою, що суддів до Вищої ради правосуддя допомагатимуть обирати міжнародні експерти.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14726
  • https://www.facebook.com/GolosZmin/posts/750900318911474
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12743

Результат

16 депутатів фракції "Голос" підтримали законопроєкт №5068, що передбачає обрання суддів до Вищої ради правосуддя за допомогою міжнародних експертів, але народний депутат не голосував за відповідне рішення. У депутата була поважна причина бути відсутньою на голосуванні, а саме поява дитини. Беручи до уваги голосуванна за законопроект у першому читанні, а саме 19.05.2021, депутат була також відсутня. Обіцянка отримує статус "не виконано".

14 липня 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №5068 про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя. Вища рада правосуддя - це головний орган у судовій владі України. Члени ВРП мають право повністю контролювати призначення і звільнення суддів. Ухвалений законопроєкт передбачає створення Етичної ради на період шість років, до якої також входитимуть по троє суддів і міжнародних експертів, а вирішальний голос належатиме саме міжнародним експертам. Етична рада перевірить чинних і майбутніх членів ВРП на доброчесність.