Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр аграрної політики та продовольства України

Лещенко пообіцяв найближчим часом представити законодавчі ініціативи щодо розвитку виноградарства та виноробства

12 квітня 2021 року міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко пообіцяв найближчим часом представити законодавчі ініціативи щодо розвитку виноградарства та виноробства.
Виконано
Сказано 12 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=275172567597277&id=102571118190757
  • https://agro.me.gov.ua/ua/npa/pro-vnesennya-zmin-do-zakonu-ukrayini-pro-vinograd-ta-vinogradne-vino-nova-redakciya
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72699
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72699

Результат

8 вересня 2021 року у Раді було зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про виноград та виноградне вино» (№ 6010). В пояснювальній записці вказано, що законопроєкт розроблено Мінагрополітики (!) на виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Очікується, що ухвалення законопроєкту сприятиме: імплементації міжнародних екологічних практик; маркуванню і захисту географічних зазначень виноробної продукції; державному контролю у сфері виноградарства та виноробства; спрощенню ведення підприємництва та дерегуляції у виноградно-виноробній галузі; створенню умов для функціонування єдиної державної інформаційної системи, що міститиме дані про виробників винограду; виробників виноробної продукції; виноградні ділянки; обов'язкові декларації та інші дані про виноробну продукцію; створенню сприятливих умов щодо розвитку суб’єктів господарювання всіх форм власності та виробництва високоякісної продукції з особливими властивостями, що обумовлені екологічними умовами території походження.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано». Якщо Мінагрополітики розробить наступні ініціативи, зокрема: про розроблення програм дешевих кредитів для розвитку; реалізацію державних програм, спрямованих на збільшення площ виноградників; вирішення питань довгострокової оренди земельних ділянок під виноградарство, то рецензія буде розширена.