Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Шараськін у передвиборчій програмі пообіцяв викорінити академічну недоброчесність

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була опублікована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати Шараськін Андрій з обіцянкою докласти зусилля для викорінення академічної недоброчесності (зокрема плагіату) по всій системи освіти.
Архів
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program

Результат

Обіцянка переноситься в Архів. Умови для реалізації обіцянки були виконані Верховною Радою до набуття повноважень народним депутатом.

06 листопада 2020 року Андрій Шараскін прийняв присягу народного депутата

18 грудня 2019 року відбулось голосування про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти (№2299). Відповідно до другої частини 6 статті Закону рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації скасовується закладом вищої освіти у разі виявлення фактів порушення здобувачем вищої освіти академічної доброчесності, зокрема наявності у кваліфікаційній роботі академічного плагіату, фабрикації, фальсифікації, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України".