Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Герус пообіцяв, що після проходження зимового періоду імпорт електроенергії з Росії буде обмежено

11 лютого 2021 року народний депутат України Андрій Герус пообіцяв, що після проходження зимового періоду імпорт електроенергії з Росії буде обмежено. "Після проходження зимового періоду імпорт е/е із РФ обмежувати будемо, але обов’язково із обмеженнями/спец.митами для коксівного та антрацитового вугілля", - зафіксовано у Facebook.
Виконано
Сказано 11 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/andriy.gerus/posts/10222889068988930
  • https://expro.com.ua/statti/energya-z-za-kordonu-yak-ukrana-persh-pvroku-mportu-elektroenergyu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=11845
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-import-elektryka-rosiya-bilorus/31274477.html

Результат

15 квітня 2021 року Верховною Радою було прийнято у другому читанні та у цілому законопроєкт про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі № 3364-1-д, який надає НКРЕКП повноваження обмежувати доступну пропускну спроможність. Андрій Герус підтримав це рішення.

26 травня 2021 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг обмежила доступну пропускну спроможність для імпорту електроенергії в Україну з Росії та Білорусі, до 0 МВт до 1 жовтня 2021 року.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат, у межах своєї компетенції, зробив необхідне заради реалізації обіцяного, а саме: надав повноваження НКРЕКП, яке зі свого боку обмежило імпорт електроенергії з Росії.