Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Герус пообіцяв вносити законопроєкти, які сприятимуть покращенню конкуренції на ринку електричної енергії та ринку газу

25 січня 2021 року народний депутат України Андрій Герус пообіцяв вносити законопроєкти, які сприятимуть покращенню конкуренції на ринку електричної енергії та ринку газу. "Відповідно ми зі своєї сторони також будемо пропонувати законопроєкти, які сприяють покращенню конкуренції на ринку електричної енергії та ринку газу", - зафіксовано спіч народного депутата на погоджувальній раді.
У процесі
Сказано 25 січня 2021 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/VYGccBrHr5g?t=4744
  • https://www.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7592.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71011
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71559
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71977

Результат

4 лютого 2021 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівель суб'єктів природних монополій № 5020, одним з ініціаторів якого був Андрій Герус. Цей законопроєкт має на меті забезпечення прозорих механізмів провадження діяльності суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність з розподілу природного і нафтового газу трубопроводами, розподілу електричної енергії електромережами, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, транспортування теплової енергії.

1 квітня 2021 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках № 5322, одним з ініціаторів якого був Андрій Герус. Метою цього законопроєкту є попередження зловживання з боку учасників на оптових енергетичних ринках та встановлення відповідальності для учасників за маніпулювання на енергетичних ринках, а також за торгівлю на основі інсайдерської інформації.

19 травня 2021 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку систем накопичення енергії та торгівлі на електронних аукціонах № 5436-2, одним з ініціаторів якого був Андрій Герус. Метою якого є законодавче врегулювання діяльності з накопичення енергії та визначення статусу систем накопичення енергії та оператора системи накопичення енергії, покращення умов для відкритості та прозорості процесу купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами відповідно до європейських стандартів та запровадження розрахунків шляхом заліку взаємних фінансових зобов'язань.