Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Секретар Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Бобровська пообіцяла, що фракція "Голос" підтримає законопроект №4107 за двох умов

15 грудня 2020 року народна депутатка України Соломія Бобровська пообіцяла, що фракція "Голос" підтримає законопроект №4107 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за двох умов, а саме усунути: пакетне голосування та можливості висувати свої кандидатури громадським об'єднанням чи творчим спілкам.
Не виконано
Сказано 15 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7583.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69965
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13658

Результат

Для підтримки законопроєкту фракцією, депутатка назвала 2 умови. Одна з цих умов була порушена, а фракція підтримала це рішення, тому обіцянка отримує статус "не виконано".

1) Виступали за рейтингове поіменне голосування. Законопроєкт передбачає, що призначення відбувається на всі вакантні посади членів Національної ради. Призначеною на посаду члена Національної ради вважається особа, за яку подано більшість голосів народних депутатів. Голосування щодо призначення на вакантні посади членів Національної ради відбувається відкрито, по кожній кандидатурі у послідовності, визначеній попереднім рейтинговим голосуванням. Дана норма була виконана.

2) Виступали проти можливості висування кандидатів громадськими об'єднаннями чи творчими спілками. Законопроєкт передбачає, що суб’єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції (депутатські групи) у Верховній Раді України та/або громадські об’єднання, творчі спілки, які активно працюють у медійній сфері не менше трьох років. Норми ухваленого закону суперечать заяві.