Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Совсун пообіцяла прибрати в Національній академії педагогічних наук право обов'язкової експертизи навчальних підручників

7 грудня 2020 року народна депутатка України Інна Совсун пообіцяла на законодавчому рівні прибрати в Національній академії педагогічних наук право обов'язкової експертизи навчальних підручників. Совсум: "Законопроект передбачав прибрати в Національній академії педагогічних наук право обов'язкове експертизи навчальних підручників... У мене є питання з приводу якості наукових матеріалів, які продукує Національній академії педагогічних наук..." Ведуча: "Можливо розробити законопроект стосовно самої академії наук?" Совсум: "Я буду безперечно далі боротися за це, щоб цей закон прийняли. Я точно знаю, що від того, яким є підручники, залежить те, яке суспільство ми отримаємо" (відео 33:00-34:35).
Виконано
Сказано 7 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=8TWFQehB9PY&feature=youtu.be&t=1997
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=5465&skl=10
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17854

Результат

Нагадаємо, 3 грудня 2020 року депутати повернули на доопрацювання законопроект №3900, який передбачав дану можливість. Станом на червень 2021 року законопроєкт не було повернуто на розгляд у Верховній раді.

14 грудня 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №5465 про внесення змін до закону України "Про освіту" щодо вдосконалення науково-методичного забезпечення освіти та якості навчальної літератури, метою якого є вдосконалення науково-методичного забезпечення освіти та якості шкільної навчальної літератури. Законом внесено зміни до закону "Про освіту", якими встановлено чіткі вимоги до якості навчальної літератури, що використовується в школах, а також механізми дотримання цих вимог. Зокрема, для забезпечення якості навчальної літератури та її відповідності вимогам законодавства, здійснюватиметься експертиза навчальної літератури. Інна Совсун проголосувала "за". Обіцянка отримує статус "виконано".