Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Радуцький пообіцяв в понеділок внести законопроєкт, який посилить кримінальну відповідальність за підробку вакцин

4 грудня 2020 року народний депутат України Михайло Радуцький пообіцяв внести законопроект, який посилить кримінальну відповідальність за підробку вакцин в понеділок. Гончаренко: "Щоб ми робили якісь практичні висновки, прозвучала реальна проблема з тим, що фальшована вакцина не буде підпадати під сувору кримінальну відповідальність. Це питання маємо законодавчо врегулювати. Я пропоную подавати разом цей відповідний законопроєкт... Коли я казав - я завжди це робив. Можна буде в понеділок легко перевірити. Я пропоную колезі разом це зробити" Радуцький: "Погоджуюсь. Навіть разом можемо подавати. Олексію, вже в понеділок внесемо і, я думаю, консенсусно проголосуємо за один день" (відео 1:28:00-1:29:30).
Не виконано
Сказано 4 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=lsUwqjzY5Hg&feature=youtu.be&t=5324&ab_channel=Shusteronline
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21204&SKL=10
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=17984&SKL=10

Результат

Станом на 8 грудня (вівторок) 2020 року Михайло Радуцький не вносив законопроєкт про посилення відповідальності за підробку вакцини. Варто додати, що Олексій Гончаренко також не вносив відповідну ініціативу. Обіцянка отримує статус "не виконано".

Відповідний законопроєкт було зареєстровано лише 14 грудня (№4491 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я, який так і не був проголосований станом на червень 2021 року). Обіцянка залишається зі статусом "не виконано", оскільки були порушенні терміни подачі законопроекту, що обіцяв Радуцький.