Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль планує найближчим часом поширити покриття «швидким» інтернетом на 95% території країни

6 жовтня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що планує найближчим часом поширити покриття «швидким» інтернетом на 95% території країни.
Не виконано
Сказано 6 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/197257418508136
  • https://tsn.ua/ukrayina/koli-mozhna-bude-spaliti-dovidki-pro-propisku-i-yak-ukrayinu-pidklyuchatimut-do-yakisnogo-internetu-interv-yu-z-mihaylom-fedorovim-1845187.html
  • Лист Мінцифри
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/85376.html

Результат

Відповідно до звіту уряду, з метою створення умов для мобільних технологій четвертого та п’ятого поколінь було затверджено план заходів щодо вивільнення смуг радіочастот у діапазонах 790-862 МГц, 694-790 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження радіотехнології LTE, що сприяє оптимізації та перерозподілу радіочастотного ресурсу в Україні, а також виконанню умов Угоди про асоціацію Україна-ЄС, з метою розгортання мереж 4G та 5G (розпорядження Кабінету міністрів України від 18 листопада 2020 року № 1457).

Відповідно до інформації прес-служби Мінцифри від 29 квітня 2021 року, з метою створення умов для мобільних технологій четвертого та п’ятого поколінь відбулось розроблення змін до Податкового кодексу України (щодо встановлення мораторію на індексацію рентної плати за радіочастотний ресурс) та до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Через понад рік після виголошення обіцянки 95% території країни не покрито швидкісним інтернетом. За інформацією Мінцифри, з операторами був підписаний меморандум, і певні ліцензійні умови, згідно з якими вони повинні до середини 2022 року забезпечити доступ до 4G для 95% населення України.

Керуючись регламентом аналітичного порталу та актуальністю обіцяного, редакція вважає, що умовні терміни «найближчим часом» станом на листопад 2021 року порушуються, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».