Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Устенко пообіцяв зробити запит щодо діяльності Національної академії аграрних наук України

28 березня 2020 року народний депутат України Олексій Устенко пообіцяв зробити запит щодо діяльності Національної академії аграрних наук України. Депутат написав, що робитиме це у понеділок (30 березня 2020 року).
Архів
Сказано 28 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=207267353864859&id=100037447864985
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21090
  • Служба безпеки України
  • Офіс Генерального прокурора
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21090
  • ustenko@rada.gov.ua
  • ustenko@rada.gov.ua

Результат

Пресс служба депутата 2 серпня 2021 року надала інформацію стосовно дій депутата направлених на реалізацію цієї обіцянки. Зокрема, було надано редакції сканкопії депутатських звернень до СБУ та ОГП, а також їх відповіді щодо діяльності Національної академії аграрних наук України.

Враховуючи той факт, що Олексій Устенко у зафіксованій обіцянці бере на себе зобов'язання подати депутатський запит, але редакції надає лише депутатські звернення, обіцянка залишається у статусі "не виконано", оскільки на сайті Верхової Ради України не опубліковано відповідних депутатських запитів.

"СЛОВО І ДІЛО" ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Між депутатським запитом і депутатським зверненням є істотна різниця. Запит — це вимога народного депутата або групи депутатів отримати офіційну відповідь на свої питання. Кожен запит розглядається на засіданні Верховної Ради і належним чином фіксується. Депутатське звернення — це письмова пропозиція народного депутата дати офіційне роз'яснення або викласти позицію з порушених депутатом питань. Звернення не розглядається на засіданні Верховної Ради, а відразу відправляється адресату. На відміну від запиту, на який обов'язково повинна надійти відповідь протягом 15 днів, звернення може бути і зовсім проігноровано, особливо, якщо воно не стосується депутатської діяльності.

Обіцянка переходить в "архів", оскільки депутат не міг ніяк направити запит у зазначену дату, порядок направлення депутатського запиту є регламентований: запит може бути направлений лише після оголошення на пленарному засіданні ВРУ по п'ятницям. Додамо, що депутат відправляв відповідний запит у вересні 2021 року.