Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Заступник голови депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Шуляк заявила, що підтримає створення ТСК для розслідування ситуації з "плівками Деркача"

28 липня 2020 року народний депутат України Олена Шуляк заявила, що підтримає ініціативу, яка стосуватиметься створення ТСК для розслідування ситуації з "плівками Деркача". Ведучий: "Ви б проголосували за створення подібної ТСК? Чи ні?" Шуляк: "Так, я б проголосувала особисто" (відео 3:48:35 по 3:52:07), – сказала депутат під час обговорення ініціативи Олександра Дубінського стосовно створення ТСК щодо "плівок Деркача".
Архів
Сказано 28 липня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/LYc1UtcqhtE?t=13922
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69083
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71403

Результат

9 червня 2020 року у ВРУ зареєстрували проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування державної зради та інших злочинів, в тому числі з корупційною складовою, вищих посадових осіб держави, що пов'язані з іноземним впливом на діяльність органів державної влади України за авторства депутата "Слуг народу" Демченко Сергія.

19 травня 2021 року Верховною радою було прийнято проєкт постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України № 5243.

У пояснювальній записці до проєкту цієї постанови зазначено, що обґрунтування необхідності прийняття цього акту передбачено опублікованими у ЗМІ аудіозаписами, які свідчать про співпрацю представників державної влади України з посадовими особами держави-агресора, зокрема щодо схем постачання електроенергії до анексованого Російською Федерацією Криму, питання обміну військовополоненими на тимчасово окупованому Донбасі, отримання прибутку ціною державних інтересів, прав та свобод громадян України.

Однак станом на 4 червня 2021 року голосування за створення ТСК з розслідування "плівок Деркача" не відбулося.

Відповідно до пунку 4.1 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" обіцянка переноситься до архіву як така, умови виконання якої не настали.