Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити впровадження підпроектів з розвитку міського громадського транспорту

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити впровадження підпроектів з розвитку міського громадського транспорту в 11 містах України в рамках проекту Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України».
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-zvitu-pro-hid-i-rezultati-vikonannya-programi-diyalnosti-kabinetu-ministriv-ukrayini-u-2020-roci-327-140421

Результат

Відповідно до звіту про виконання програми діяльності уряду, протягом 2020 року продовжувалося впровадження підпроєктів з розвитку міського громадського транспорту в 11 містах України в рамках проєкту Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України». Так, було підписано та зареєстровано 14 Угод про передачу коштів позики між Мінфіном, Мінінфраструктури, міськими радами та комунальними підприємствами Харкова, Львова, Сум, Києва, Луцька, Одеси, Тернополя, Запоріжжя, Миколаєва, Івано-Франківська. У липні 2020 року отримано перший транш кредитних коштів ЄІБ для сплати авансових платежів за укладеними контрактами Луцька, Харкова та Сум у розмірі близько 6,4 мільйонів євро. У жовтні 2020 року поставлено перші два тролейбуси для Луцька та 5 тролейбусів для Харкова. У грудні 2020 року отримано другий транш кредитних коштів ЄІБ у розмірі близько 7,8 мільйонів євро. Крім того, 9 грудня 2020 року підписано фінансову угоду між Урядом України та ЄІБ щодо впровадження проєкту «Міський громадський транспорт ІІ» на суму 200 мільйонів євро.

Враховуючи те, що вже в рамках першого року після затвердження програми діяльності уряду відбувалося впровадження підпроєктів з розвитку міського громадського транспорту в 11 містах України в рамках проєкту Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України», тому обіцянці присвоєно статус «виконано».