Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє сприяти меценатській діяльності для підтримки сфери спорту

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє сприяти меценатській діяльності для підтримки сфери спорту.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68865
  • https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-pidpisav-zakon-shodo-mecenatskoyi-diyaln-69145

Результат

2 червня 2021 року законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері спорту» було ухвалено, а згодом і підписано президентом. До напрацювання ініціативи долучались і з Мінмолодьспорту.

Документ урегульовує меценатську діяльність у сфері спорту, що матиме позитивний вплив на розвиток фізичної культури та спорту. Закон враховує європейську практику підтримки спорту з боку представників бізнесу та специфіку вітчизняного законодавства.

Серед всього іншого, закон визначає шляхи державної підтримки меценатської діяльності у сфері фізичної культури та спорту, зокрема це відзначення меценатів державними нагородами та почесними відзнаками, сприяння увічненню імені мецената на будинках та спортивних об’єктах, надання пільг меценатам, підтримка організаційних та інформаційних заходів з популяризації меценатської діяльності тощо.

Обіцянці присвоєно статус «виконано».