Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Таран у програмі уряду обіцяє забезпечити перехід на структуру об’єднаних штабів

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр оборони України Андрій Таран у програмі уряду обіцяє забезпечити перехід на структуру об’єднаних штабів.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Міноборони від 30 листопада 2020 року
  • Лист Міноборони
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/84518.html

Результат

Фрагмент щодо розроблення проєктів законів, необхідних для завершення трансформації системи командування і контролю відповідно до євроатлантичних стандартів, оптимізації структури Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил з метою уникнення дублювання функцій, зафіксовано в окремій публікації.

Щодо переходу на структуру об’єднаних штабів. Міноборони поінформувало редакцію в листі, що відповідно до Закону України «Про національну безпеку України», з 27 березня 2020 року відокремлено посади Головнокомандувача ЗСУ та начальника Генштабу ЗСУ, що дозволило реалізувати основні принципи і стандарти держав-членів НАТО в оборонній сфері та досягти чіткого розмежування повноважень між усіма органами військового управління у системі ЗСУ.

Видано укази президента, якими визначено розподіл повноважень між Головнокомандувачем ЗСУ та начальником Генштабу ЗСУ. З квітня 2020 року здійснено перехід Генштабу ЗСУ на J-структуру (за стандартами НАТО), що забезпечить функціонування чітких вертикалей управління застосування, генерування та забезпечення військ (сил). З метою забезпечення реалізації завдання щодо впровадження перспективної організаційної структури командувань видів та окремих родів військ (сил) ЗСУ у відповідній J-структурі проведено трансформацію органів військового управління оперативної ланки.

Переведено на G-структуру управління оперативних командувань Сухопутних військ, А-структуру управління повітряних командувань Повітряних сил та на N-структуру Морське командування і управління Командування морської піхоти ВМС ЗСУ.

Враховуючи такі досягнення та роз'яснення Міноборони, обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано».