Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков запевнив, що на наступній "годині запитань до уряду" нардепи не будуть задавати запитання Прем'єр-міністру

7 лютого 2020 року спікер ВРУ Дмитро Разумков запевнив, що наступного разу на "годині запитань до уряду" нардепи повернуться до тієї роботи, що передбачено в регламенті. Там запитань до Прем'єр-міністра немає. 21 лютого 2020 року спікер ВРУ Дмитро Разумков заявив: "Годину запитань до Уряду" буде замінено на звіт уряду. Відповідно до статті 228 регламенту ВРУ Верховна Рада України розглядає звіт Кабінету Міністрів про хід і результати виконання схваленої парламентом програми дій Уряду у 2019 році. Пропонується наступний регламент нашої роботи. Доповідь Прем'єр-міністра України – до 20 хвилин; відповіді на запитання від депутатських фракцій і груп Прем'єр-міністра України – до 21 хвилини (хвилина – на запитання, 2 хвилини – на відповіді); співдоповідь голови комітету – до 3 хвилин; запитання від народних депутатів – до 6 хвилин. Слід зазначити, що "Слово і Діло" буде перевіряти дану обіцянку саме на наступній "годині запитань до уряду", адже на цьому тижні відбувався звіт Кабінету Міністрів, регламент якого відрізняється від звичайної години запитань до уряду.
Архів
Сказано 7 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7347.html
  • 1
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7362.html
  • https://protocol.ua/ua/pro_reglament_verhovnoi_radi_ukraini_stattya_230/
  • https://www.youtube.com/watch?v=P5W8rwCt8HU

Результат

6 березня 2020 року на годині запитань до уряду спікер Дмитро Разумков наголосив: "У засіданні Верховної ради України бере участь Прем'єр-міністр України Денис Анатолійович Шмигаль та члени Кабінету Міністрів України. На погоджувальній раді було визначено, що члени Кабміну сьогодні будуть відповідати про стан реалізації питань місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні.

Як ми і домовлялися, порядок розгляду даного питання — це 10 хв. для доповідача; 35 хв. — відповіді та запитання, і після цього, ще 15 хв. на виступ та запитання Прем'єр-міністру України. Сталася нестандартна ситуація, коли в нас на той час віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад та територій України Денис Анатолійович Шмигаль сьогодні є і Прем'єр-міністром України. Денис Анатолійович — це, практично, Ваша година" (відео 10:16).

Сталася ситуація, яка полягає в тому, що віцепрем'єр-міністр –міністр розвитку громад та територій України Денис Шмигаль став Прем'єр-міністром України, він мав відповідати на запитання, котрі стосуються його минулої посади. У зв'язку з даною ситуацією обіцянка переходить "в архів".