Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Клименко у передвиборчій програмі пообіцяла обмежити участь олігархів у приватизації великих підприємств на законодавчому рівні

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою обмежити участь олігархів у приватизації великих підприємств на законодавчому рівні.
Виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15540

Результат

23 вересня 2021 року ВРУ ухвалила проєкт закону №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). 5 листопада Президент України підписав закон, ввівши таким чином його в дію.

Під час голосування за ініціативу депутати від фракції «Голос» не продемонстрували єдиної позиції та розділилися на прихильників та противників законопроєкту. 11 народних депутатів проголосували «за», 5 проти, 1 утримався, 1 не голосував, 2 були відсутніми.

Ініціатива передбачає що, якщо особа потрапила до переліку олігархів, то до неї застосовують ряд обмежень. Зокрема, буде заборонено здійснювати внески на підтримку політичних партій та брати участь у великій приватизації.

Таким чином, ця норма прямо стосується пункту передвиборчої програми «Голосу» 2019 року – «обмежити участь олігархів у приватизації великих підприємств на законодавчому рівні».

Оскільки народна депутатка підтримала запровадження цієї норми та голосувала «за», обіцянка отримує статус "виконано"