Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Лозинський у передвиборчій програмі обіцяє вирішити питання реалізації виборчого права й доступу до інструментів локальної демократії для внутрішньо переміщених осіб

15 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Голос", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою вирішити питання реалізації виборчого права й доступу до інструментів локальної демократії для внутрішньо переміщених осіб.
Виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2388

Результат

19 грудня 2019 року ВРУ ухвалила проект закону №0978 про Виборчий кодекс України. Кодекс включає норми щодо виборчих прав ВПО. У прикінцевих та перехідних положеннях Виборчого кодексу вносяться зміни до Закону України “Про Державний реєстр виборців”, зокрема в частині визначення виборчої адреси, яка може тепер не співпадати з адресою зареєстрованого місця проживання.

Стаття 8 Закону про Держреєстр доповнена новою частиною, згідно якої за мотивованим зверненням виборця орган ведення Реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця, аніж визначену відповідно до зареєстрованого місця проживання. Для зміни виборчої адреси виборцю потрібно буде надати один з документів, що підтверджує фактичне проживання: довідку про взяття на облік ВПО, договір оренди житла, свідоцтво про ведення підприємницької діяльності або про право власності на житло, документ, що засвідчує перебування виборця у шлюбі, родинних відносинах або догляд за особою, місце проживання якої зареєстроване відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання».

Ці прогресивні зміни дозволять виборцям, які проживають не за місцем реєстрації, належним чином мати доступ до реалізації виборчих прав на всіх типах виборів (загальнодержавних і місцевих). Таким чином, законопроект спрямований на реалізацію передвиборчої обіцянки "Голосу" щодо реалізації виборчого права й доступу до інструментів локальної демократії для внутрішньо переміщених осіб.

Оскільки народний депутат підтримав ухвалення закону, обіцянка отримує статус "виконано".