Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Совсун у передвиборчій програмі обіцяє запровадити електронну систему моніторингу роботи Парламенту

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшла кандидат в народні депутати з обіцянкою запровадити електронну систему моніторингу роботи Парламенту.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • https://goloszmin.org/robota-i-dosyagnennya-golosu-v-kvitni-2021

Результат

У своїй передвиборчій програмі 2019 року партія «Голос» обіцяли запровадити: «електронну систему моніторингу роботи Парламенту. Люди будуть розуміти, які рішення ухвалюються та як працюють їхні обранці».

«Слово і діло» надає обіцянці статусу «не виконано».

По-перше, Верховна рада України має власний офіційний вебпортал. На сайті якого можна ознайомитися з роботою ВРУ, законопроєктами та законодавством. Є можливість відслідковувати діяльність народних депутатів (відвідування, голосування, робота над законодавчими ініціативами тощо)

По-друге, враховуючи факт існування відкритого вебпорталу ВРУ, «Слово і діло» намагалося виявити існування іншого інструмента (онлайн-платформи), який би також висвітлював роботу парламенту та народних депутатів і був би розроблений (представлений) представниками партії «Голос». Оскільки «Голос» обіцяв запровадження такої системи моніторингу ми звернулися до офіційних інформаційних майданчиків партії «Голос» (наприклад, сайт партії «Голос»). Ми не виявили відповідної електронної системи моніторингу роботи парламенту.

Варто додати, що партія «Голос», відповідно до повідомлень ЗМІ (матеріал BIHUS info «Розкол партії Голос: мільйони на ФОПи і звинувачення в роботі на Ахметова і ОП» https://www.youtube.com/watch?v=-E10p3dw500&t=15s ) , за бюджетні кошти, які передбачені на діяльність політичної партії, замовляла дослідження щодо роботи політичних партій у інших установ або фізичних осіб. За повідомленням ЗМІ, відповідні дослідження були скопійовані з матеріалів інших українських недержавних організацій, які займаються дослідженням роботи народних депутатів (наприклад, «Опора»)

Таким чином, партія «Голос» не представила власний продукт – електронну систему моніторингу роботи парламенту.