Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Загороднюк пообіцяв до 2020 року запровадити «конкурс пропозицій» у процесі закупівель

21 листопада 2019 року міністр оборони України Андрій Загороднюк пообіцяв до 2020 року запровадити «конкурс пропозицій» (call for proposals) у процесі закупівель.
Не виконано
Сказано 21 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://lb.ua/news/2019/11/21/442840_andrey_zagorodnyuk_esli_imeem.html?fbclid=IwAR3NcZqdnyTIzTFiVQ6IfoxsUR2EVmBGV_CEn4z2HBvkSuuyc_QgMYPo25s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=67485
  • Лист Міноборони

Результат

19 лютого від одного з радників міністра стало відомо, що запровадження «конкурсу пропозицій» у процесі закупівель може бути пов'язане як з ухваленням законопроєкту «Про оборонні закупівлі» так і, можливо, з відповідним рішенням міністра. Законопроєкт «Про оборонні закупівлі» ухвалено лише у першому читанні – 5 грудня.

Враховуючи те, що у законодавство не внесено відповідних змін, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Нагадаємо, відповідно до регламенту аналітичного порталу «Слово і Діло», якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.

21 лютого було отримано відповідь від Міноборони, відповідно до якої, Департаментом держзакупівель не запроваджувався «конкурс пропозицій» у процесі закупівель.